Briggs & Stratton

Annak ellenére, hogy sokszor nehezen állunk neki, és el is fáradunk a fűnyírásban, a munka végén azért egész biztos mindenkinek jól esik gyönyörködni a végeredményben. A jó idő megérkeztével késő őszig szinte hetente elő lehet venni a fűnyírót, amit valljunk be, kevesen élveznek. Ennek hiányában azonban a gyepünk gyorsan ápolatlannak fog tűnni, és nem is lehet élvezni a játékot a nagyméretű fűben. Nagyon sok függ azonban attól, amikor új fűnyíró vásárlását tervezzük, hogy mekkora a kertünk, milyen a domborzata, és előre gondolkodva mennyi időt szeretnénk alkalmanként a fű mértre vágására szánni. Ha a telkünkön nagy terület van befüvesítve, és időt akarunk spórolni magunknak, fontoljuk meg a fűnyíró traktor vásárlását!

Miért lehet jó döntés, ha beruházunk egy kerti fűnyíró traktorba? Egyrészről sok időt tudunk majd spórolni, hiszen gyorsabban is haladunk, mintha tolni kénye a nyírót, és nagyobb szélességben tudja vágni a füvet, mint a hagyományos fűnyírók. Másrészről mivel csak rá kell pattani, és kormányozni, így kevésbe fáradunk el. Harmadrészt sokkal nagyobb fűgyűjtő tartályokkal vannak ellátva a kis traktorok, így kevesebbszer kell majd kiüríteni azokat és egyszerűbben a kert egy pontjára lehet hordani a levágott füvet. Amikor megszületik az elhatározás, hogy beszerzünk egy fűnyíró traktort, akkor, mindenképpen a legjobb minőséget kell választani annak érdekében, hogy hosszútávon a megfelelő társunk legyen az ilyen gép.

Nem semmi, hogy mire képes egy ráülős fűnyíró traktor amikor Briggs & Stratton motort raknak bele. Bizonyára sokaknak ismerős ez a név a motor terén, ám ha te vagy a kivétel, akkor jó ha tudod, hogy az amerikai Briggs motorok kimondottan neves márkának számítanak a kerti gépek terén. A linkelt oldalon elérhető barkács webáruházban is lehet találni egy ilyen megbízható motorral felszerelt kerti fűnyíró traktort, melyet összeszerelve, ingyen szállítanak ki a megrendelőknek. Fűgyűjtő tartálya 130 L-es, és közel 5 km/h-val képes haladni előre, míg 1,5 km/h-val hátra. Vágási magassága 30-90 mm között állítható, munkaszélessége pedig 62 cm! Ez azért nem semmi, ugye?

 

Bizonyára a legtöbb ember szeretne egy ilyen gyorsan dolgozó fűnyírót otthonra, ám az árát látva talán sokan elbizonytalanodnak. Annak ellenére, hogy valóban jóval többe kerülnek, mint a hagyományos kézi fűnyírók, de hosszútávon meg fog térülni a befektetés akkor, mikor harmad annyi idő alatt végzel a fűnyírással. Ami még mellette szóló érv, hogy többé nem szomorúan kezdesz neki a füvet nyírni, hanem alig fogod várni, hogy ráülhess erre a kis gépre, és elkezdhesd a gyeped méretre szabását!