A te életedet is megkeseríti az alkoholizmus? Azt kívánod, bárcsak el tudnád érni azt, hogy többet nem nyúlsz indokolatlanul a pohár felé, vagy bárcsak szeretted találná az alkoholt kevésbé csábítónak?

Tudom, hogy ezt nem egyszerű kezelni és nehéz valódi megoldást találni rá. Az én családomban, környezetemben is voltak, akik az alkohol rabjaivá váltak idővel, így sajnos pontosan tudom milyen érzések és indulatok kavaroghatnak most benned. Számtalan gyógyszert, praktikát, terápiát kipróbáltunk, de mind hiába, mert csak ideiglenes megoldásként tudtak szolgálni. Szinte egyáltalán nem hittem már abban, hogy létezik valódi megoldás a problémára, mire rátaláltam erre a programra, és utolsó mentsvárként feljelentkeztettem rá a páromat.

Tapasztalataimra támaszkodva mondom, ha van még benned egy fikarcnyi remény a változásra, akkor érdemes tovább olvasnod!

FELÉPÜLÖK  = A probléma megoldó kulcsa

A felépülök egy családi vállalkozás, céljuk, hogy segítsenek azoknak, akik ugyanabban az állapotban szenvedtek, mint ők maguk, az alkoholizmus szörnyű állapotában. Az említett családon belül az apa, és a fia is tapasztalta az alkohol keserédes kísértésének következményeit, az anya pedig azt, hogyan érinti ez a hozzátartozót, hogy lehet arról az oldalról is jól kezelni egy ilyen jellegű problémát. Ennek értelmében tehát, ők teljes empátiával tudnak fordulni a segítségkérőkhöz, és egyúttal élő bizonyítékai annak, hogy lehetséges felépülni egy ilyen súlyos állapotból.

A kapcsolatfelvétel után az első lépés egy személyes konzultáció, amikor is felmérik az érintett állapotát és eldöntik, tudnak-e rajta segíteni. A konzultációra hozzátartozó érkezését is várják, valamint a program során is szerveznek beszélgetést a hozzátartozóval, hogy számára is megkönnyítsék a megértést és a feldolgozást.

Amennyiben úgy gondolják, tudnak segíteni, akkor kezdetét is veszi a program, ami egy 28 napot magába foglaló bentlakásos foglalkozássorozat. A program szilárd keretrendszere az alap ahhoz, hogy megszüntessék a függő legnagyobb problémáját, az azonnali vágyteljesüléssel szembeni kiszolgáltatottságot. Nem kérdés, hogy a program teljesítése nem egyszerű feladat, de számos tényező könnyíti a folyamatot.

A program során egyéni és kiscsoportos foglalkozásokon is részt vesznek a jelentkezők. Tapasztalatok szerint, ez így egy jól működő rendszer, mert így az egyéni foglalkozáson belül tudnak az egyedi igényekre és problémákra fókuszálni, a csoporton belül viszont érzelmileg könnyebbülnek meg azáltal, hogy olyanokkal beszélnek, akiknek ugyanaz a problémája, így nem érzik magukat kirekesztettnek, valamint jobban tudnak szocializálódni is.

Ár-érték arányban is kiemelkedő a program, főleg hogy a bentlakók teljes ellátást kapnak és rendkívüli minőségű foglalkozásokon van lehetőségük részt venni. A korábban kipróbált módszereket pénzkidobásként tudom csak értékelni, itt viszont alapból el sem vállalják azt, akin nem tudnak segíteni. Azoknak ajánlanak egy másik megoldást, én pedig ezt kifejezetten etikus és megbízható hozzáállásnak gondolom. Továbbá, ez a program hosszútávon kifizetődő, hiszen azt a pénzt így előre megspóroljuk, amit a későbbiekben az érintett alkoholra költene el.

Még egy pozitívum a programmal kapcsolatban, hogy az után követés is a része. Tehát a program befejeztével sem engedik el a résztvevők kezét, hanem rendszeresen felhívják őket, hogy meggyőződjenek arról, hogy továbbra is minden rendben velük. Ez szerintem egyedülálló módszer, és arról biztosít, hogy bármi van, ők úgymond vállalják a garanciát és segítenek, ha visszaesik valaki.

Szívvel ajánlom mindenkinek a FELÉPÜLÖK programját, aki megelégelte a saját, vagy szerette alkoholista életmódját.