hegyi kristály hatása

Az ékszerkészítő mesterek egyik kedvelt alapanyaga a hegyi kristály, ami a szépségével sokunkat képes elbűvölni. Azonban nem elhanyagolható a hegyi kristály hatása sem. Régen ebből az ásványból nemcsak ékszereket, hanem a gonosz szellemek ellen védelmet biztosító talizmánokat és edényeket egyaránt készítettek. Nem lehet merész kijelentéseket tenni a gyógyhatásáról, mivel nem gyógyít, viszont az emberi test csakráira pozitívan hatnak a természet ezen csodaszép alkotásai.

A hegyi kristály hatása segíthet megteremteni a testi, lelki, szellemi balanszot. Az ebből az ásványból készített ékszerek viselésével bevonzható számos jótékony hatás. Például a buddhisták szerint, a hegyi kristály a tisztánlátás ékköve. Az ázsiai emberek körében még manapság is igen népszerű amulett ez a kő. Bizonyos szakirodalom szerint a koncentráció fokozásában érezhető leginkább a hegyi kristály hatása, ezért célszerű egy ilyen ékszert felvenni, mielőtt komolyabb szellemi megmérettetésre készülünk. Hozzájárul a fókusz megtartásához és javítja a memóriát. Azoknak, akiket rendszeresen rémálmok kínoznak, szintén érdemes kipróbálniuk a kő erejét, mert a régiek úgy hitték, hogy a rossz álmok elűzésében is megmutatkozik a hegyi kristály hatása.

Ugyanakkor az ásvány nyújtotta pozitívumok a testi bajokra is kiterjedhetnek. Mivel csodálatosan megtartja a Nap melegét, ezért sokan a fájó testrészeikre teszik a meleg követ, így érve el a fájdalomcsillapítást. A hatása érezhető a méregtelenítésben is, mivel felpörgeti az emésztőrendszer működését és enyhítheti az emésztési problémákat. Ezzel hatékonyabbá teszi a méregtelenítést.