kellősítés

Az őszi, téli és olykor még a tavaszi hónapok is elég nedvesek szoktak lenni, aminek hatására az elégtelen vízszigetelés gyorsan felfedi kilétét. A salétrom kíméletlenül felhatol akár több méter magasba, de a csapadékból érkező nedvesség is megmutatkozhat a mennyezeten, erkélyeken. A nyirkos foltokat nagyon szertik a gombák és a baktériumok, amik itt örömmel telepednek meg. Ezek utólagos kezelése mindig nehezebb, mint a megelőzés.

Pontosan ezért jobb, ha nem fog elmaradni a kellősítés és a precíz szigetelés. Tény, hogy ezek költségesek, de sokszorosan megtérülnek, így semmilyen esetben sem éri meg a megspórolásuk. A hun.sika.com weboldalon prémium alapanyagokat talál, amikkel a kellősítés gyerekjáték, de a bitumenes lemezek szintén könnyen használhatók és még hideg időkben is bedolgozhatók.


Sosem mellőzhető eljárás a kellősítés
A kellősítés az a folyamat, ami önmagában kevés, de elhagyva pedig komoly gondokat okozhat. Voltaképpen egy alapozóról van szó, ami leköti a beton apró porszemcséit és a kisebb repedésekbe is beszivárog. Erre ráterítve a szigetelő lemezeket, azok stabilan fognak állni a felületen és nem mozdulnak el. Ellenben, ha a puszta betonra lennének terítve könnyen elcsúsznának, majd az így kialakult kisebb réseken keresztül a nedvesség átszivárog.

A kellősítés tehát kulcsfontosságú jelentőséggel rendelkezik, amit nem lehet félvárról venni. Lapostetőknél, alapoknál, alépítményeknél, teraszok és erkélyek esetében ugyanúgy megéri precíz szigetelés, amit a jövőben tud majd igazán értékelni. A hun.sika.com megtalálj a remek alapanyagokat és mindezeket megfizethető áron.