műlencse

Szemünk kétségkívül az egyik legérzékenyebb szervünk, éppen ezért érdemes nagyon odafigyelni akkor, amikor bármilyen apró változást vagy kellemtelen tünetet is észlelünk a látásunkban. Sajnálatos módon még napjainkban is vannak olyan problémák a látószervünkkel kapcsolatban, melyeken a gyógyszeres kezelés nem segít. Ebben az esteben is létezik azonban megoldás, hiszen a szürkehályog például műtéti módszerrel már gyógyítható! Ilykor az elszürkült lencsét távolítják el a beavatkozás során, és a helyére műlencsét ültetnek be. A műlencse beültetése azonban nem csak szürkehályogra jelenthet végleges megoldást, segítségével a szemüvegtől is örökre elbúcsúzhatunk!

Mit kell tudni a műlencse tervezésről? Első körben egy alkalmassági vizsgálaton kell átesni annak érdekében, hogy kiderüljön, a szemünket érintő problémára ez a beavatkozás lehet-e a legjobb választás. Itt nem csak az orvosi szempontból lényeges tényezőket fogják figyelembe venni, de kitérnek a betegek hétköznapi életmódjára, foglalkozására, és szabadidős tevékenységeikre is, hiszen ezek is befolyásolhatják azt, melyik műlencse lenne a legideálisabb. Ezek után jön a tökéletes műlencse tényleges kiválasztása pácienseknek, ami azért is az egyik legfontosabb lépés, mivel ezen múlik az, hogy a műtét követően valóban jól fognak-e látni.

Dr. Nagymihály Attila szerint a műlencse tervezés lényege, hogy az orvos meghatározhassa, hogy az adott szemre egyedileg melyik a legjobb lencse, amellyel a tökéletes látás biztosítható. A linken elérhető oldalon egy szemészeti klinikát fogunk találni, ahol az elismert szürkehályog specialista dolgozik, és ahol a világ legjobb és legpontosabban dolgozó lencsetervező eszközét, a svájci Haag-Streit cég Lenstar-t használják. Fontos tudni, hogy a tervezés során minden szemről méretet vesznek, és speciális, az adott szemhez leginkább illő lencsét választják ki! Jöjjön az a rész, ami talán a legtöbb embert érdekli ezzel a beavatkozással kapcsolatban. A műtét mindössze tíz percet vesz igénybe, és ez a rövid idő teljesen fájdalommentes lesz! Ráadásul gyorsan vissza lehet térni a hétköznapi teendőinkhez egy kis pihenő után.

 

Egész biztos mindenkinek hatalmas élmény lesz a beavatkozást követően, hogy minden nap egyre jobban és élesebben fogja látni maga körül a világot. A végleges eredményhez sem kell sokat várni, körülbelül egy hónap türelemre van csak szükség. Néhány kontroll vizsgálat vár még ezek után a paciensekre: egy a műtét utáni napon, egy két hónap után, majd a következő már csak egy év múlva lesz szükséges. Érdemes esélyt adni annak, hogy újra élesen és színekben gazdagnak lássuk a bennünket körbe vevő csodákat a világban. Abban az esteben, ha a tökéletes helyet keresed, Dr Nagymihály Attilánál és kollégáinál a legjobb kezekben lesznek a szemeid! A linken elérhető oldalon minden fontos információnak utána tudsz majd nézni, és az elérhetőségeiket is megtalálhatod!